Marjoleine de Clercq

Klinisch psycholoog 

 [email protected]

Praktische info

TARIEVEN

De kostprijs voor een individueel gesprek is €65. Koppelgesprekken kosten €75.

Momenteel is er geen terugbetaling via het ziekenfonds of het RIZIV mogelijk.

WIE BEN IK?

Mijn naam is Marjoleine De Clercq. Ik ben klinisch psycholoog van opleiding (UGent). Onderweg volgde ik een opleiding tot kinderwensconsulent (2017-2018) en een aantal kortdurende opleidingen/workshops. Ik werk in de Kinder-en Jeugdpsychiatrie in Antwerpen waar ik zowel ouders als kinderen begeleid.

Erkenningsnummer Psychologencommissie: 932116511

Visumnummer: 270750

 

WAARVOOR KAN JE BIJ MIJ RECHT? 

Binnen Hercura ga ik graag met (jong)volwassenen of koppels aan de slag die met een breed scala aan levensvragen zitten en daar rond willen spreken. De focus ligt op hoe omgaan met de hindernissen die in elk mensenleven denkwerk en rusttijd vragen.

 

De specifieke inhoud is divers en gaat van kinderwensvragen, fertiliteitsmoeilijkheden, (plus,- wens) ouderschapsvragen & opvoeding over relatieproblemen, echtscheidingsperikelen, zelfbeeld en zelfvertrouwen, zingeving, grenzen bepalen, geaardheid en gender, tot moeilijkheden op het werk, rouw en verlies, moeilijke  keuzes, sociale vaardigheden, identiteitsvragen,…

 

Ook wanneer je niet goed weet met welke vragen je zit, maar wel merkt dat je niet goed in je vel zit, kan je bij mij terecht. We kunnen samen onderzoeken hoe dit komt en wat je er mee kan doen.

Het doel is een verhaal te maken dat (opnieuw) een gevoel van controle kan geven in tijden waarin we ons machteloos voelen. We bouwen aan een uniek verhaal en doen dat samen. Persoonlijke ontwikkeling en (zelf)bewustzijnsverruiming staan centraal. We werken aan eigen kracht in verbinding met de omgeving.

 

HOE VERLOOPT EEN TRAJECT?

Het is moeilijk om op voorhand te bepalen hoe lang een traject zal duren en hoe het er zal uitzien. De bedoeling is dat we steeds samen bekijken wat de volgende stap best is.

Sessies kunnen plaats vinden in de praktijk, maar er kan ook gekozen worden voor wandelsessies.

 

Een individueel gesprek duurt ongeveer 50 minuten en vindt plaats op zaterdagvoormiddagen. Een wandelsessie kan iets langer duren en kan ook op andere momenten.